Sum Architecten

Hoogdalem

Concepten

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

SUM Architecten
SUM Architecten
SUM Architecten

In januari 2015 hebben we meegedaan aan een prijsvraag voor een winkelcentrum in de nieuwe wijk Hoogdalem te Gorinchem. Voor het ontwerp hebben we ons laten inspireren door de forten van de Hollandse Waterlinie. 

 

Het winkelcentrum, bestaande uit twee grote supermarkten en een aantal kleinere winkels staat net als bij een fort als een monoliet in zijn omgeving. 

het relatief gesloten karakter van de monoliet wordt op drie plaatsen naar de omgeving geopend door een lichte en open architectuur die zich om de monoliet heen vouwt. 

Het winkelgebied heeft een meanderende vorm die zich onderscheid van de strakke vormen van het monoliet hierdoor ontstaan interessante zichtassen en plekken. 

 

Projectdetails

  • Categorie├źn:Concepten