Sum Architecten

De Hovel

WinkelcentraWoningbouwMixed-use

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

842_02_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_03_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_07_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_08_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_01_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_05_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_04_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans
842_06_De_Hovel,_Goirle_Foto_Sjaak_Henselmans Sjaak Henselmans

De Hovel

Het bestaande winkelcentrum 'de Hovel' uit de jaren '70 was een introvert centrum. Met vijf gefaseerde ingrepen (renovatie en nieuwbouw) is het kloppend hart voor winkelend Goirle teruggebracht met behoud van een dorps karakter. 

 

Het stapelen van functies als, wonen, winkelen en parkeren en het mengen van woonvormen was hierbij essentieel. Door het aantal entrees tot het winkelgebied te beperken en een duidelijke routing uit te stippelen, is een compact levendig winkelgebied ontstaan. Bovenop een parkeergarage staan verschillende gebouwen. Allen hebben een commerciële plint met daarboven wonen. Centraal in het plan ligt een karakteristiek ovaal gebouw, met daar omheen intieme pleintjes met horeca.

Projectdetails