Sum Architecten

de Kopspijker

WinkelcentraWoningbouwMixed-use

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

1010_01_Kopspijker,_Spijkenisse_Foto SUM Architecten
1010_02_Kopspijker,_Spijkenisse_Foto SUM Architecten
1010_03_Kopspijker,_Spijkenisse_Foto SUM Architecten

Winkelcentrum "de Kopspijker"

 

Bij winkelcentrum de Kopspijker in Spijkenisse is er een koppeling gemaakt tussen het nieuwe Stadsplein en het hoofdwinkelcentrum van Spijkenisse. Deze koppeling wordt met name versterkt door het aanpakken van de bestaande entrees en de passages. De verouderde passagekappen zijn vervangen door nieuwe glazen kappen die bekleed zijn met PV-cellen. Deze zorgen zowel voor energieopwekking als voor zonwering. Aan de Oostkade zijn 3 verdiepingen met woningen toegevoegd boven op de winkellaag. Hierdoor ontstaat aan de gracht een wand die een relatie legt met de andere kade en met de naastgelegen bebouwing.

Projectdetails

  • Typologie:Woningen,Winkels en Renovatie
  • Locatie:Spijkenisse
  • Jaar:2012
  • Programma:20 woningen, 1100m2 winkels
  • Opdrachtgever:Stichting Spoorwegpensioenfonds
  • Categorie├źn:WinkelcentraWoningbouwMixed-use