Sum Architecten

de Leyweg

Winkelcentra

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

708_08_Leyweg,_Den_Haag_Foto SUM Architecten
708_08_Leyweg,_Den_Haag_Foto SUM Architecten
708_08_Leyweg,_Den_Haag_Foto SUM Architecten
708_08_Leyweg,_Den_Haag_Foto SUM Architecten

de Leyweg

 

De Leyweg is tussen de Melis Stokelaan en de Hengelolaan autovrij gemaakt, parkeren is ondergronds opgelost. Het ontstane middengebied met eenprofielbreedte van 52 meter is ingevuld met
winkels. De winkels liggen rug aan rug in één laag, gescheiden door een expeditiegang. De winkels liggen in het midden, waardoor aan weerszijden van de Leyweg winkelstraten van 12 meter breed zijn ontstaan. De beide koppen zijn als beëindiging van het blok in twee lagen uitgevoerd met hoge doorgaande glaspuien. Halverwege het Middenblok bevindt zich een passage, waardoor een aantrekkelijk loopcircuit is ontstaan. Rondom zijn glazen luifels aangebracht, waarin de openbare verlichting is opgenomen.

Projectdetails

  • Typologie:winkelcentra
  • Locatie:Den Haag
  • Jaar:2000
  • Programma:5000m2 winkels
  • Opdrachtgever:Grontmij Kats & Waalwijk
  • Categorie├źn:Winkelcentra