Sum Architecten

de Tol

WinkelcentraWoningbouwMixed-use

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

995_01_de_Tol,_Berkel_en_Rodenrijs_Foto SUM Architecten
995_02_de_Tol,_Berkel_en_Rodenrijs_Foto SUM Architecten

de Tol

 

Tegenover de kerk, aansluitend op het nabijgelegen winkelgebied, wordt de straatwand hersteld. Het compacte gebouw, 7 appartementen boven winkelruimte, is ontworpen als een monoliet bakstenen volume waaruit enkele sneden zijn gehaald ten behoeve van de winkelpuien en de balkons. Het volume volgt de contouren van het kavel, welke aan de voorzijde de kromming van de Kerksingel volgt. De ramen van de appartementen zijn volgens een willekeurige verdeling in de gevel geplaatst. Aan de achterzijde is een hap uit het volume genomen waardoor er plaats ontstaat voor de daktuin. Voor de gevels grenzend aan de daktuin is een houten gevelbekleding gekozen.

Projectdetails

  • Typologie:Woningen en Winkels
  • Locatie:Berkel en Rodenrijs
  • Jaar:2011
  • Programma:6 appartementen, 500m2 winkels
  • Opdrachtgever:Leyten
  • Categorie├źn:WinkelcentraWoningbouwMixed-use