Sum Architecten

Voormalig V&D pand Hilversum opgeleverd

Naar nieuwsoverzicht

De herontwikkeling van het voormalige V&D pand aan de Zeedijk en Kerkstraat in Hilversum is met de huidige ontwikkelingen rond Hudson's Bay extra relevant geworden. 30 September jl. is het pand opgeleverd. De C&A was toen al een paar weken geopend en inmiddels heeft ook de Bristol haar intrek in het vernieuwde pand gedaan.  

 

In opdracht van Unibail Rodamco Westfield en in samenwerking met Realfort, bouwbedrijf Pennings en BOAG, hebben we het 12000 m2 grote pand in 10 maanden klaargemaakt voor multi tenant gebruik.

Concreet betekende dit, dat er twee nieuwe gevels gemaakt zijn, één aan de Kerkstraat en één aan de Zeedijk. Daarnaast is de toegankelijkheid en flexibiliteit van het pand verbeterd door het maken van een passage over 2 lagen. Door deze nieuwe passage worden 5 winkelunits ontsloten, is de opgang naar het parkeren op het dak gecreëerd en is er tevens een opgang naar een mogelijke kantoorfunctie op de bovenste 2 verdiepingen. De passage vormt ook de verbinding tussen winkelcentrum Hilvertshof en het pand. 

 

Qua architectuur hebben wij ons laten inspireren door de oorspronkelijke architectuur en de historische kwaliteiten van warenhuizen. Dit vertaalt zich onder andere in grote erkers op het maaiveld, moderne dakkapellen, rijk gedetailleerd metselwerk en specifieke kleuren. 

De vernieuwde uitstraling gecombineerd met een grote mate van flexibiliteit maken dit object tot een nieuw en vooral toekomstbestendig icoon van de binnenstad van Hilversum. 

 

Heeft u een vergelijkbare opgave? Neem dan contact met ons op en wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen. 

Zie hier nog meer informatie over het project.