Sum Architecten

Haven Zuid

WoningbouwMixed-use

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

Marktplein SUM Architecten
Havenpanden SUM Architecten
Hoek Waagstraat SUM Architecten
Galerij SUM Architecten
Kloosterhof SUM Architecten

Haven Zuid

In het "Haven Zuid" gebied in Almelo zullen kantoren getransformeerd worden naar woningen en winkels worden verplaatst. Zo kan de aansluiting gerealiseerd worden met  het project de “Waterboulevard”.  Een project dat zorgt voor het verlengen van het kanaal Almelo –de Haandrik naar de stadshaven in het centrum. 

 

Voor een goede en duurzame stedenbouw is het noodzakelijk, dat in het ontwerp oud en nieuw op elkaar zijn afgestemd en er een organische, verweven structuur ontstaat. Een structuur die goed georganiseerd is en die een hoge kwaliteit heeft van eenheid,  "je thuis voelen".  Zo wordt de Almelose binnenstad weer een “belevenis”.  Om dit voor elkaar te krijgen worden de reeds aanwezige kwaliteiten omarmd (o.a. het bestaand groen en de mooie historische bebouwing) en de zwakkere elementen (zoals de inrichting van het Waagplein en de Kloosterhofflat) verbeterd. Dit alles vormt samen één stedenbouwkundig geheel.

 

De schetsen  zijn een illustratie van ideeën en geven een beeld van sfeer en gewenst eindbeeld. Als Buro van der Goes zullen wij ervoor waken dat het gewenste eindbeeld van het stedenbouwkundige plan bij de verdere uitwerking gerealiseerd gaat worden.

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Almelo, Urban Interest en Beter Wonen is in 2016 getekend.

Projectdetails

  • Typologie:Centrumplan
  • Locatie:Almelo
  • Jaar:2015
  • Opdrachtgever:Urban Interest
  • Categorie├źn:WoningbouwMixed-use