Sum Architecten

De Korf

Winkelcentra

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

Wijkwinkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel wordt herontwikkeld. Het winkelcentrum dateert uit de jaren 70 en de laatste verbouwing was in de jaren 90. Het winkelcentrum is sterk verouderd en wordt gekenmerkt door zijn fijnmazige hofjesstructuur met pleintjes, nauwe winkelstraatjes en overkappingen.

Lage winkelpuien en grote overstekken zorgen voor een donkere en weinig uitnodigende uitstraling. Daarnaast is het centrum sterk naar binnen gekeerd. De mix van winkels is goed met de aanwezigheid van  grote trekkers als Jumbo en  Lidl.

 

De bestaande dichte luifels worden verwijderd waardoor we de winkelpuien hoger kunnen maken. Ook de trespa buitengevels worden vervangen door metselwerk. De drie entrees worden door een bijzonder ruimtelijke element benadrukt.


In het binnengebied verdwijnen de hofjes, worden de winkelstraatjes breder gemaakt, de dichte luifels gesloopt en nissen dichtgezet. Hierdoor zorgen we voor een heldere en overzichtelijke routing door het centrum. Om de straten te verbinden introduceren we nieuwe glazen luifels en maken we een bijzondere ruimtelijke ingreep waardoor ruimte ontstaat in de straten voor terrassen en zitgelegenheden Deze ingreep onderscheidt zich van de andere winkelgevels.

 

De bestaande Lidl verhuist naar een grotere en nieuw te bouwen Lidl in het plan. Hiervoor wordt een kwart van het bestaande winkelcentrum gesloopt. Naast het verbeteren van de structuur, branchering (uitbreiding met een Action) en uitstraling wordt het complex ook verduurzaamd en dat maakt dit winkelcentrum toekomstbestendig.

 

In het voorjaar van 2019 zal gestart worden met de bouw. De verbouwing zal gefaseerd worden uitgevoerd en het winkelcentrum zal tijdens de bouw open blijven.

 

Projectdetails