Sum Architecten

Kerkelanden

Winkelcentra

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

1101_01_Kerkelanden_Hilversum_Foto AM Real Estate Development
AM Real Estate Development
1101_02_Kerkelanden_Hilversum_Albert Heijn_foto AM Real Estate Development
1101_03_Kerkelanden_Hilversum_Passage_foto AM Real Estate Development
AM Real Estate Development

Het in 1972 geopende en in 1988 door ons bureau verbouwde winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum is vanaf februari 2015 gerenoveerd en uitgebreid. Het centrale plein met horeca is gebleven, de passages hebben een grondige opknapbeurt gekregen en het buitenplein is onderdeel geworden van het winkelcentrum.

 

Bijna alle gevels van het winkelcentrum zijn opgeknapt en voorzien van nieuw metselwerk. Samen met de vernieuwde entrees is gestreefd naar duidelijkheid en eenheid in het aanzicht van het winkelcentrum. Het interieur is ook grondig aangepakt. De daken van de passages en het centrale plein zijn verhoogd waardoor ruimte ontstaat voor zijlicht. Op deze manier kan veel meer daglicht binnenkomen waardoor het aangenamer winkelen is. De vloeren zijn voorzien van nieuwe tegels en boven de puien zitten geluidsabsorberende schotten. Ook de interne winkelverdeling is aangepakt waardoor er onder andere een grotere Albert Heijn en Lidl ontstaat. 

 

Naast het winkelcentrum is het hele gebied grondig aangepakt. De gemeente heeft het openbare gebied voor haar rekening genomen en ook wijkcentrum de Koepel en het leegstaande ROC kantoor is in de renovatie meegenomen. Op de plaats van het voormalige ROC, aan de zuidzijde, zijn vijf driekamer appartementen gemaakt. Op het dak van de ondergelegen winkeluitbreiding is ruimte voor de dakterrassen van deze nieuwe woningen.

 

De verbouwing is gefaseerd uitgevoerd waarbij het winkelcentrum volledig door blijft functioneren, de oplevering is in mei 2017.

7 September 2017 won het project de NRW jaarprijs, klik hier voor het juryrapport. 

En klik hieronder voor een aantal artikelen uit de pers: 

Architectenweb

SCN

Vastgoedmarkt 

Shopper marketing

Hilversumsnieuws

 

Projectdetails