Sum Architecten

Bos en Lommerplein

Stedenbouw

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

Een transformatie van een kaal plein naar ‘een huiskamer van de buurt’. De herontwikkeling van het plein aan de Bos en Lommerweg is een feit. Met veel groen, winkels, horeca, leisure en vermaak geeft het getransformeerde plein de levendigheid van de buurt een impuls.

 

Op het ruim vijfduizend vierkante meter tellende plein is bovendien een honderd vierkante meter groot paviljoen voorzien. Een nieuwe eyecatcher die vanaf alle kanten toegankelijk is en waar bezoekers en bewoners kunnen samenkomen. Het geeft het plein een nieuwe identiteit.

 

Door het plaatsen van nieuwe verlichting, bomen, plantvlakken en vlonders ontstaan wandelpaden en pleintjes, terrasmogelijkheden en speelplekken met allemaal een verschillend karakter. Zo is er voor ieder wat wils: samenzijn met vrienden, in je eentje een kopje koffie drinken in de buitenlucht en zelfs het bijwonen van kleine evenementen en optredens.

 

Projectarchitect van SUM, Tymon Ros, heeft samen met assistent ontwerper Martina Delucchi de totale revitalisering van het winkelcentrum, de bestaande gevels en het nieuwe paviljoen verzorgd. De missie van SUM, samen waardevolle ontmoetingsplekken creëren, komt hier goed tot zijn recht!

Projectdetails

  • Categorie├źn:Stedenbouw