Sum Architecten

Hofpassage

Winkelcentra

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

Michel Kievits
Michel Kievits
Michel Kievits
Michel Kievits

In opdracht van Elizen vastgoed en in samenwerking met 3W real estate hebben wij een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw op de locatie van de Hofpassage in Enschede.
De Hofpassage ligt op een goede locatie in Enschede maar voldeed niet meer aan de wensen van deze tijd.

 

Samen met 3W real estate onderzochten wij de mogelijkheden om deze locatie aantrekkelijker te maken. Dit deden we onder andere door winkelruimtes te maken die aansluiten bij de huidige standaard. Het gebouw sluit aan op uiteenlopende omgevingsfactoren. Enerzijds is er de grootsheid van de Natuursteengevel aan het plein. Anderzijds is er de verfijnde metselwerkgevel aan de winkelstraat. Beide gevels worden opgedeeld met portalen. Ook hebben beide gevels hun eigen methode om de aandacht vast te houden.

 

Het gebouw kent aan het plein verschillende belevingsniveaus. Uit de verte tekenen zicht de grote natuurstenen portalen af. Dichterbij worden de onderpuien en bovenkaders zichtbaar. Voor het pand staand is de verfijning in de geveldetaillering en materiaalgebruik waarneembaar. Direct achter de winkelpui heeft de ruimte een aanzienlijke hoogte. Dit zorgt voor een binnenkomst met allure.

 

In de langestraat kent het gebouw een zorgvuldige robuuste baksteendetaillering. Dit past in de kleinere schaal van de straat. Bronskleurige kozijnen en erkers zorgen hier voor aandacht en presentatie aan de bezoeker.

Projectdetails