Sum Architecten

Kerkstraat - Zeedijk

Winkelcentra

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

SUM architecten
SUM architecten
SUM architecten
SUM architecten
SUM architecten

Na een lange tijd van leegstand heeft Unibail-Rodamco-Westfield ons gevraagd het V&D pand aan de Kerkstraat in Hilversum te transformeren naar een multi-tenant gebouw.

 

De uitdaging voor het ontwerp was om de nieuwe huurders, ook op de verdieping, optimaal te onsluiten én zichtbaar te maken vanaf de straat. Daarnaast is dit project in het hart van Hilversum beladen vanwege zijn historische waarde en essentieel in het totaal functioneren van de binnenstad.

 

Door de kant van de Zeedijk een open uitstraling te geven, te verlevendigen en zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op het recent vernieuwde Hilvertshof, krijgt de binnenstad wederom een boost. 

 

Wat de architectuur betreft hebben we ons verdiept in het DNA van de binnenstad. Daarbij hebben we aansluiting gezocht bij de diverse bouwperiodes en -stijlen zoals die in de stad en in het gebouw te vinden zijn.Voor de nieuwe gevels hebben we gekozen om de architectonische kwaliteiten, die met oorspronkelijke bouwperiodes samengaan, te benoemen en op een eigentijdse manier mee te nemen in het nieuwe ontwerp.

Voorbeelden hiervan zijn de erkers, het kleurgebruik, metselwerk en ornamenten.