Sum Architecten

Entreegebouw Rengerspark

WinkelcentraWoningbouwMixed-use

Terug naar overzicht

Projectafbeeldingen

Entreegebouw met appartementen en winkels
Een markant entreegebouw voor nieuwbouwlocatie Rengerspark aan de rand van Bunschoten-Spakenburg. Het gebouw zal bestaan uit een supermarkt voor Vomar Voordeelmarkt B.V., een horecagelegenheid en dagwinkels op de begane grond. Op de verdieping komen 20 toekomstbestendige zorgappartementen voor mensen met een beperking en 32 sociale huurwoningen.

 

Groen en natuur
De appartementen zijn gesitueerd rond een mooie binnentuin, zodat men echt door groen omgeven wordt. Verrassende openingen in het gebouw zorgen ervoor dat de binnentuin zicht en verbinding houdt met het openbaar gebied.
Het entreegebouw kenmerkt zich door speelse kapvormen, die perfect bij de omgeving passen. Het is alzijdig ontworpen en vormt zo een fraai accent bij de entree naar het vierde eiland.

 

Referenties naar het landschap
De eenheid in het totaalbeeld komt voort uit een eenduidige materialisatie en kleurstelling. Op bepaalde plekken wordt er gespeeld met het reliëf op de wanden, zodat er op detail niveau verassingen ontstaan voor de beleving van de bewoner en bezoeker. Het contrast tussen het landschap en de architectuur zal de natuurlijke beleving optimaliseren. De architectuur kenmerkt zich in het gebruik van duurzame materialen, zoals baksteen, glas, staal enaluminium. Het kleurgebruik in lokale aardetinten refereren naar het landschap.

 

Waardevolle woon-, winkel- en ontmoetingsplek
Met dit entreegebouw wordt een fijne woon-, winkel- en ontmoetingsplek gecreëerd, die omgeven is door natuur en groen. Hier kan men optimaal genieten van wonen en leven in een buitengebied met alle functionaliteiten binnen handbereik.

Projectdetails